Zvezda odmakla Partizanu
Katastrofalan teren na Banjici

Jelen Super liga

Zvezda odmakla Partizanu

S današnje tri utakmice kompletirano je 17. kola Jelen Super lige Srbije za fudbalere. Nakon samo dva proljetna kola Crvena zvezda se odmakla Partizanu na pet bodova.

Lider na tabeli, Crvena zvezda je danas po veoma lošem terenu na Banjici bila bolja od gradskog rivala Rada sa 2:1.

Napadači Zvezde nisu u formi, ali za golove su se pobrinuli odbrambeni igrači. Štoper Vilotić i lijevi bek Ignjatović su do 21. minute prvog dijela donijeli prednost Zvezdi od dva gola. Do kraja utakmice je Rad preko Popovića u 90. minuti samo smanjio na 2:1.

Partizan je na svom terenu razočarao navijače, njih oko 2.000, odigravši samo 0:0 protiv ivanjičkog Javora. Partizan je stvorio veliki broj prilka, ali je Kahriman bio nesavladiv.

Iako su ih mnogi bili otpisali, fudbaler i Čukaričkog se još ne predaju. Danas su fudbaleri s Banovog Brda bili bolji od kulskog Hajduka sa 2:0 i tako stvorili sebi nadu u opstanak u ligi. Golove za Čukarički su postigli Zavišić u 69. i Petronijević u 90. minuti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.