Zvezda s 5:0 nadigrala Metalac

JSL, 8. kolo

Zvezda s 5:0 nadigrala Metalac

Edmir Škorić

Danas je odigrano pet susreta 8. kola srbijanske Jelen Superlige. Najubjedljivija bila je Crvena zvezda, koja je s 5:0 slavila protiv Metalca.

Crvena zvezda je na gostovanju kod Metalca upisala i više nego sigurnu pobjedu (0:5). Po dva pogotka postigli su Kadu i Borha, a jednom se u listu strijelaca upisao i Kaluđerović.

Novi Pazar je sačuvao bod protiv Borca iz Čačka (0:0), dok je Milošević pogotkom u 26. minuti donio pobjedu BSK na gostovanju kod Slobode Point Sevojno. Purović je bio strijelac u trijumfu Beograda nad Smederevom.

Istim rezultatom Jagodina je savladala Javor. Gol odluke postigao je Stojanović u 69. minuti.

Jelen Superliga Srbije, 8. kolo:

Metalac – Crvena zvezda 0:5 (Kadu 13, 64, Kaluđerović 78, Borha 80, 90)
Novi Pazar – Borac 0:0
Sloboda Point – BSK 0:1 (Milošević 26)
OFK Beograd – Smederevo 1:0 (Purović 24)
Jagodina – Javor 1:0 (Stojanović 69)

17.00 Partizan – Spartak

nedelja:
14.30 Rad – Vojvodina
14.30 Hajduk – Radnički 1923

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.