Zvezda slavila, Partizan u finalu

Kup Srbije, polufinale:

Zvezda slavila, Partizan u finalu

Edmir Škorić

Nogometašima Crvene zvezde pobjeda nad gradskim rivalom Partizanom (1:0) nije bila dovoljna za plasman u finale srbijanskog Kupa.

Zvezda je na Marakani pred oko 40.000 gledatelja bila bolja i došla do minimalne pobjede. Gol odluke postigao je Andrija Kaluđerović u 72. minuti na asistenciju Kolumbijca Kristiana Borhe.

Izabranicima Roberta Prosinečkog nedostajao je još jedan pogodak za eventualne produžetke. Podsjetimo da je Paritzan u prvoj utakmici bio bolji rezultatom 2:0.

"Crno-beli" će u finalu igrati protiv Vojvodine koja je s 1:0 savladala Slobodu Point Sevojno. Novosađani su prošli dalje s ukupnih 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije