Bože Vukoja potpisao za Zvijezdu 09

Zadužio i broj na dresu

Bože Vukoja potpisao za Zvijezdu 09 · Zvanično

Haris Zilić

FK Zvijezda 09 ozvaničila je sjajan transfer, a redove povratnika u Prmeijer ligu Bosne i Hercegovine pojačao je dojučerašnji veznjak Širokog Brijega, Bože Vukoja (25).

Kako je SportSport.ba ranjije najavio Bože Vukoja koji stiže također kao slobodan igrač nakon što je prije nekoliko dana raskinuo saradnju sa Širokim Brijegom.

Pomenuta pisanja su i danas ozvaničena. Vukoja je u prostorijama kluba potpisao ugovor sa Zvijezdom 09 i zadužio broj 77 na dresu.

U pitanju je ugovor na dvije godine tako da će Vukoja dres tima iz Etno sela Stanišić nositi do ljeta 2025. godine.

Ovaj fudbaler je prethodne tri godine nosio dres prvog tima Širokog u čijim redovima je i ponikao. Igrao je još za GOŠK i Neretvanac.

Oglasi

Sigurno da će dolazak Vukoje biti ogromno pojačanje za Zvijezdu 09 koju očekuje borba za opstanak što je ujedno i jedini cilj kluba u povratničkoj sezoni u elitu.

Zvijezda 09 je ovog ljeta u potpunosti promijenila svoj igrački kadar u odnosu na proteklu sezonu.

I tokom reprezentativne pauze u ovom klubu radilo se punom parom, a Zvijezda 09 je prije Vukoje predstavila još jedno pojačanje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U pitanju je Seedorf Agyemang koji u bh. premijerligaša stiže kao slobodan fudbaler nakon što je napustio FC Shooting Stars iz Gane.

Ovaj 21-godišnji krilni napadač je s Zvijezdom 09 potpisao jednogodišnji ugovor, te je zadužio dres s brojem 19. Inače, nastupao je i u Švedskoj gdje je igrao za Assyriska IK.

Top Komentari

Frane
Vukoja ispred njega Ivančić po krilima crne mange, neće biti lako nanjajevu i vrapcicanima izboriti opstanak.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi