Zvijezda 09 i dalje bez pobjede, Đelmić ušao u historiju

Zvijezda 09 - Mladost DK 1:1

Zvijezda 09 i dalje bez pobjede, Đelmić ušao u historiju

A. Čaušević

U susretu 3. kola Premijer lige BiH Zvijezda 09 i Mladost DK su u Ugljeviku podijelili bodove odigravši 1:1. 

Zvijezda 09 je bila nešto bolji rival na početku meča, međutim gosti iz Doboja kod Kaknja su prvi mogli doći do gola. U 20. minuti poslije greške Manojlovića pokušaj Isakovića je otišao iznad gola.

Domaći su do vodećeg gola stigli u 32. minuti kada je pogodio Đelmić. Iskusni ofanzivac je tim golom ušao u historiju Premijer lige.

Naime, Zvijezda 09 je postala deveti različiti klub iz Premijer lige s kojim je Đelmić uspio postići gol u bh. eliti.

Ovaj 30-godišnjak je prethodno nastupao za Borac, Drinu Zvornik, Zvijezdu Gradačac, Laktaše, Olimpik, Radnik, Željezničar i Čelik te je za sve ove klubove postigao najmanje po jedan gol.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 1:0, da bi u nastavku Mladost bila aktivnija te je na kraju meča stigla do vrijednog boda. 

Igrala se 64. minuta kada je za izjednačenje rezultata pogodio Crnički. Do kraja meča prilike da za potpuni preokret su propustili Fanimo i Dujmović. 

Na kraju ostalo je 1:1 što je obzirom na prikazano i najrealniji rezultat susreta u Ugljeviku kojeg je posmatralo oko 250 ljubitelja fudbala. 

U narednom kolu Zvijezda 09 će gostovati Zrinjskom, dok će Mladost biti domaćin Tuzla Cityju.

Zvijezda 09 - Mladost DK 1:1 (Đelmić 32'/Crnički 64')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zvijezda 09: Manojlović, Benović, Mehmedagić, Đelmić, Badji, Stjepanović, Tojčić, Vojinović, Predragović, Correia, Marković.

Mladost: Bukvić, Nikolić, Horić, Fanimo, Atajić, Hiroš, Hasić, Dujmović, Crnički, Bajić, Isaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi