Zvijezda 09 na vrućem gostovanju u Istočnom Sarajevu

Prva liga RS, play-out

Zvijezda 09 na vrućem gostovanju u Istočnom Sarajevu

D. Vejo

Fudbaleri Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišići danas će u posljednjem kolu play-outa Prve lige Republike Srpske gostovati Slaviji u Istočnom Sarajevu.

Bijeljinci mogu reći da imaju dosta zavidnu sezonu iza sebe, imajući u vidu da su koplja ukrštali sa prošlogodišnjim premijerligašima.

Malo im je nedostajalo da izbore play-off, ali i u outu igraju na skromnom nivou. U ovo fazi takmičenja zauzimaju treću poziciju, a za narednog, ujedno i posljednjeg protivnika imaće uvijek neugodnu Slaviju.

Iz tabora gostiju ističu da su spremni odgovoriti izazovu koji ih očekuje.

"Na pomolu je i posljednje kolo za ovu sezonu. Igramo protiv ekipe Slavije. Kako mi, tako i naš protivnik, imamo dosta mlad tim bez mnogo iskustva. Ipak, obećavam kvalitetan fudbal u kojem će publika imati šta da vidi. Mi se želimo od sezone 2016/2017 oprostiti onako kako smo igrali tokom iste, časno i dostojanstveno. Sve osim poraza, bio bi veliki uspjeh za nas", jasan je bio predsjednik Zvijezde 09, Boris Stanišić.

Utakmica između Slavije i Zvijezde 09 igra se danas od 17.30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi