Zvijezda 09 slavila pod Bijelim Brijegom
Kadeti Zvijezde 09 se iz Mostara vraćaju s punim plijenom

Preokretom potkraj susreta kadeti Zvijezde zabilježili su vrijednu pobjedu u Mostaru

Zvijezda 09 slavila pod Bijelim Brijegom

Utakmica 16. kola Omladinske Premijer lige za kadete, održana na pomoćnom terenu stadiona pod Bijelim Brijegom u Mostaru u kojoj su se sastali kadeti HŠK Zrinjskog i Zvijezde 09 (1:2), završena je pobjedom gostiju koji su potrkaj utakmice preokrenuli rezultat i odnijeli bodove iz Mostara.

Prvo poluvrijeme proteklo je u čvrstoj igri bez puno prigoda u kojoj je domaći tim imao jalovu terensku inicijativu no nije je nikako uspijevao konkretizirati. Na odmor se otišlo s miroljubivih 0:0 a prava uzbuđenja vidjeli smo tek u nastavku.

Rasplamsala se igra na obe strane, a domaći su nešto bolju igru krunisali lijepim pogotkom iz još ljepše akcije a egzekutor je bio Petar Miličević. Igrao je Zrinjski dobro te imao sjajnu priliku za 2:0 no lopta je završila na gredi. Onda je uslijedila kazna. Prvo je nakon kornera sjajno u 16-ercu Zrinjskog reagirao Beatović i pogodio za 1:1, dok je u smiraj utakmice Luka Janković iz slobodnog udarca s više od 40 metara matirao Miletića koji je napravio krupnu pogrešku i poklonio gostima pobjedu.

HŠK Zrinjski: Miletić, Ivanković, Bošnjak, Šuta, Vrankić, Mičeta, Škembić, Tiro, Miličević, Bašić, Šilić

FK Zvijezda 09: Manojlović, Janković, Janjić, Lukić, Popara, Karić, Beatović, Božić, Kovačević, Vidović, Tripunović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi