Jurasović nije krio sreću zbog pobjede, Jagodiću poraz u Ugljeviku teško pao

Press konferencija nakon meča Zvijezda 09 - Sloga

Jurasović nije krio sreću zbog pobjede, Jagodiću poraz u Ugljeviku teško pao

Endin Čaušević

Fudbaleri Zvijezde 09 jučer su u Ugljeviku pobijedili Slogu Meridian sa minimalnih 1:0 u meču četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a nakon utakmice održana je i press konferencija na kojoj su govorili treneri dva tima.

Zvijezda je nakon očajnoj otvaranja sezone i tri uzastopna poraza jučer uspjela da izađe iz krize rezultata i upiše prvu pobjedu u novoj sezoni Premijer lige.

U Ugljeviku je Zvijezda ugostila dobojsku Slogu, te je golom Blaževića iz 86. minute uspjela da slavi s minimalnih 1:0 i prekine lošu seriju rezultata.

Nakon meča održana je i press konferencija, a prvi se obratio trener domaćeg tima Mihajlo Jurasović koji je zadovoljan zbog pobjede njegovog tima jer zna koliko će to značiti igračima nakon tri uzastopna poraza.

"Prvo bih čestitao igračima na odigranom meču. Spremiti meč protiv Sloge je vrlo nezgodno jer su fizički jako dominantni. Trudili smo se da odigramo što bolje i da držimo ritam što bolje. Dali smo taj gol. Prije gola je Sloga imala zicer, nakon toga mi prečku jednu i dali smo taj gol. To je taj meč ko prvi postigne gol vjerovatno će pobijediti", rekao je Jurasović i nastavio.

Oglasi

Što se tiče nas iza nas je težak period loših rezultata i igre, trebala nam je ova pobjeda. Znali smo da Sloga dolazi ovdje da žele da se pitaju i to je malo motivisalo naše igrače koji su znali da ako izgube ovaj meč dovodi se u pitanje naš rad, kvalitet i sve ostalo".

"Sama utakmica, trudili smo se da držimo posjed koliko smo mogli, bilo je teško i u suštini teška utakmica, nije bila za gledanje mnogo lijepa, ali morate da znate da na drugi način protiv Sloge nismo mogli drugačije ni igrati. Imali smo malo sreće, momci su dali maksimum i trudit ćemo se dalje da igramo i osvajamo bodove. Nama dolaze još uvijek igrači i nismo kompletirani, mislim da ćemo nakon reprezentativne pauze biti sigurno jedno 40% jači što se tiče igračkog kadra".

Svoje utiske nakon utakmice otkrio je i Vlado Jagodić koji nije krio koliko je nezadovoljan predstavom i porazom svoje ekipe.

"Prvo čestitam Zvijezdi na pobjedi, a da li je ona zaslužena ili ne to se ne komentariše jer se na kraju upisuju samo tri boda. Surovo je ovo što se nama dešava u dva prethodna kola gdje gubimo sa 1:0 u završetku meča. Isti gol smo primili protiv Igmana i danas protiv Zvijezde. To ništa ne umanjuje pobjedu Zvijezde, ima ovaj tim dosta kvaliteta i treba im vrijeme da se to uklopi", kaže Jagodić i nastavlja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"I mi imamo mnogo promjena u igračkom kadru, pomalo nas je pobjeda na Koševu, a neigranje protiv Željezničara usporilo u svemu i to nas sada surovo kažnjava. To je fudbal. Imali smo danas zrelije prilike. Ovakva dva poraza nas neće uzdrmati, imamo stalna gostovanja i realno smo ekipa koja ponovo će imati gostujuće utakmice u narednom periodu jer se naš stadion pravi".

"Došli smo danas ovdje optimistički i raspoloženi, mislili smo da ćemo biti malo efikasniji jer sam i u najavi rekao da bez postignutog gola je teško uzeti bod, a ne pobijediti. Ovo ćemo analizirati, naredni meč s Borcem, težak raspored, ali zato jesmo tu i da napravimo izlaznu situaciju u pozitivnom, a ne negativnom duhu. Nema žaljenja, već od sutra ujutro se orijentišemo ka narednim obavezama".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti