Zvijezda 09 uputila izvinjenje Radniku

Smiruju tenzije

Zvijezda 09 uputila izvinjenje Radniku

E. Škorić

Uprava FK Zvijezda 09 napravila je nesvakidašanj potez, pa se izvinila FK Radnik Bijeljina zbog izjave njihovog pomoćnog trenera.

Nakon pobjede Radnika nad Zvijezdom (1:0) u derbiju Semberije dosta se tenzija podiglo na press konferenciji.

Pomoćni trener Zvijezde 09 odbio je da čestita pobjedu Radniku, a između ostalog je kazao da ona nije zaslužena.

"Ne mogu da čestitam pobjedu i mislim da je nezaslužena. Na jednu našu grešku primili smo gol. Mislim da je ovdje bila neka nefudbalska igra. Nemoguće da gradski derbi protekne bez žutih kartona domaćih igrača, a naša dva igrača su završila u bolnici. To je tako u fudbalu. Ne mogu da vjerujem da jedna ekipa pobijedi Željezničara, uzme bod Zrinjskog, očito je to neka posebna strategija...", kazao je pomoćni trener Zvijezde Srđan Šušić.

Trener Radnika Mladen Žižović je vidno ljut kazao da je to iskazivanje nepoštovanja prema njegovoj ekipi, a danas se oglasilo i vodstvo tima iz Etno sela Stanišići.

"Želimo ovim putem da se izvinimo upravi fudbalskog kluba Radnik, zbog nekorektne izjave našeg pomoćnog trenera na press konferenciji nakon odigranog gradskog derbija. Uprava Zvijezde 09 ne podržava takav stav. Smatramo da je naš pomoćni trener bio zabrinut i pod utiskom povrede naša dva igrača, koji su završili u bolnici. Zahvaljujemo se upravi Radnika na gostoprimstvu i čestitamo na zasluženoj pobjedi", objavila je Zvijezda na zvaničnoj web stranici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Top Komentari

bato
Izvinjavaju se a isto misle kao pomocni trener. Sto nije glavni trener dosao na konferenciju. To je seljacki klub bio i ostao
1 0
Metropoljac
Ovaj roštiljdžija nije u redu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi