Zvijezda apsolutni vladar u Tuzlanskom kantonu

Težak poraz Gradine u Gradačcu

Zvijezda apsolutni vladar u Tuzlanskom kantonu

Edmir Škorić

Uvjerljivu pobjedu ostvarili su nogometaši Zvijezde nad Gradinom iz Srebrenika u komšijskom derbiju.

Gradina je na Banja Ilidži, stadionu Zvijezde, odigrala nekoliko uvodnih utakmica u prvenstvu. Baš kao tada, ni danas im taj stadion nije bio sretan. Teško su poraženi od nešto iskusnijeg premijerligaša u kantonalnom derbiju. 

 

Za pola sata igre razbijeni su gosti iz Srebrenika. Za nepunih 30 minuta domaći igrači utrpali su četiri gola. 

 

Na asistenciju Džafića Pandža je u 10. minuti pogodio za 1:0 vodstvo domaćih, a samo pet minuta kasnije Bogdanović je udvostručio prednost Zvijezde. U 27. minuti indisponirani gosti primaju i treći pogodak. Džafić je asistirao, Pandža postigao svoj drugi gol. 

 

I na kraju u 29. minuti treća asistencija Džafića, a ovaj put Delić se upisao u listu strijelaca. Na otvaranju drugog dijela Gradina je uspjela smanjiti. Brzonogi Smajlović prošao je po desnoj strani, centrirao, Tosunović propustio loptu za Husejinovića, koji pogađa za 1:4. 

 

Bilo je nakon toga još dobrog nogometa i značajnih prilika. Dvije stopostotne minute imali su domači u 53. minuti. Prov Savić nije pogodio iz mat pozicije, a nakon toga ni Džafić, koji je briljirao danas u crveno-bijelom dresu. Do kraja utakmie Zvijezda je postigla i peti gol. Milanović je nesebično u 88. minuti uposlio Kojića, koji je postavio konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti