Zvijezda bolja od Borca iz Šamca

Prijateljski susret

Zvijezda bolja od Borca iz Šamca

Edmir Škorić

Tri dana prije prvenstvene utakmice sa Olimpikom, novi Zvijezdin trener Amir Durgutović odlučio je dodatno fizički pripremiti svoje igrače prijateljskom utakmicom protiv Borca iz Šamca.

Iako Zvijezdi baš i ne ide najbolje u posljednje vrijeme, na tribinama Banja Ilidže okupio se iznenađujuće dobar broj gledalaca. Durgutović je od prve minute krenuo sa rezervnim golmanom Zukićem na golu, u zadnjoj liniji igrali su rezervisti Gazibegović i Krajišnik, dok je i u ofanzivnom dijelu bilo promjena. Tako je mladi Senad Husić startao od prve minute u napadu.

Već od prve minute igrači u crveno-bijelim dresovima imali su incijativu, osjetio se taj kvalitet nad prvoligašem iz Šamca. Nakon nekoliko izglednih prilika Zvijezda u 15. minuti dolazi u vodstvo. Gostujućem golmanu lopta je ispala iz ruku, da bi se na pravom mjestu našao mladi Husić i proslijedio je u praznu mrežu. Potom nastavljaju domaći sa pritiskom, a najviše se igralo po desnoj strani preko brzonogog Lazića. Upravo Lazić rano napušta utakmicu zbog povrede koljena, te će najvjerovatnije propustiti utakmicu sa Olimpikom.

Imao je i Borac svoje prigode, no nije bilo prave opasnosti za Zukića i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 1:0. Durgutović je u nastavku dao priliku Haznadaru, Parasu, Neziću, Avdiću, Moussi Diabangu. Tamnoputi igrač sredine terena, Moussa Diabang, privukao je najviše pažnju domaćih navijača, koji su mu aplauzirali kod svakog kotnakta s loptom. Petnaestak minuta prije kraja utakmice Zvijezda dolazi i do drugog gola. Ponovo je strijelac mladi napadač Husić, ali je čitav posao napravio Nezić. Naime, mladi desni bek prošao je po strani, poslao oštru loptu u sredinu gdje natrčava Husić i bez puno muke pogađa za 2:0.

Sa tribina stadiona utakmicu su promatrali Karić, Vasilić, Delić, Moranjkić, Ćorić, Genjac, Omeragić, Bešlija koji će, bez sumnje, biti glavni aduti Zmajeva u subotnjoj utakmici protiv Olimpika.

Treba istaknuti da su se dosta dobro u redovima Zvijezde pokazali mladi Husić i Nezić, kao i iskusni Krajišnik na poziciji lijevog beka, a dobar posao odradio je i Gazibegović na mjestu štopera. Navijači su najviše ostali razočarani zbog Rašida Avdića, koji je u par navrata bez problema mogao zatresti mrežu šamačkog Borca, no jednostavno nekadašnjeg napadača Željezničara i Zrinjskog ne ide ove sezone.

NK Zvijezda - FK Borac Šamac 2:0
/Husić 15'77'/

Sastav Zvijezde:
Zukić, Brković, Gazibegović, Jusić, Krajišnik - Savić, Hamzić, Nedim Huseinbašić, Ner. Huseinbašić, Lazić - Husić.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.