Zvijezda dočekuje aktuelnog prvaka Zrinjskog
Haris Bešlija povratnik u Gradačac

1. kolo Premijer lige

Zvijezda dočekuje aktuelnog prvaka Zrinjskog

Edmir Škorić

Danas i sutra su na rasporedu utakmice 1. kola Premijer lige BiH, a gradačačka Zvijezda ugostit će aktuelnog prvaka naše države, ekipu Zrinjskog iz Mostara. Bez sumnje, bit će to pravi spektakl na stadionu Banja Ilidža, obzirom da su u prošloj sezoni ove dvije ekipe pokazale, zaista, puno.

Podsjetimo da su gradačačkog premijerligaša napustili Sabit Alimanović (Zadar), Mustafa Kodro (Velež Mostar), Ivica Babić (nižerazredni tim), Dragan Matić (završio karijeru), ali zato je u grad Zmaja od Bosne stiglo nekoliko pojačanja, najzvučnija svakako ona trojka iz Željezničara Haris Bešlija, Samir Haznadar i Moussa Diabang.

Za današnju utakmicu strateg Zvijezde Ratko Ninković, čini se, neće moći da računa na dva ili tri svoja igrača. Tako će štoper Rusmir Jusić biti u "outu", jer je bivši igrač Veleža stao na ludi kamen, kome ovom prilikom čestitamo. Osim toga, napadač Elvis Ćorić ima prehladu i mogao bi danas biti na tribinama. Upitan je i nastup drugog napadača Damira Smajlovića.

U redovima "plemića" sasvim sigurno neće biti Stojanovića i Selimovića koji imaju po tri žuta kartona iz posljednjeg kola prošle sezone. A, mogli bi nastupiti dva igrača iz Gane, te mladi Vlado Zadro koji, još uvijek, nije otišao u Slovačku. Današnji meč sudi Rusmir Mrković iz Sarajeva, a veliki stručnjaci, Ninković na jednoj i Jović na drugoj, očekuju "puni plijen" i dobro otvaranje novog šampionata.

NK Zvijezda - Zrinjski (17:30)

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.