Zvijezda i Željo po šesti put
Šesti okršaj Zvijezde i Željezničara

3. kolo Premijer lige BiH

Zvijezda i Željo po šesti put

Edmir Škorić

U trećem kolu Premijer lige BiH sastaju se Zvijezda i Željezničar, a ovaj će meč po mnogim stvarima biti poseban. Amar Osim želi nastaviti pobjednički niz, a trener domaćih Ratko Ninković želi pobjedu protiv svog bivšeg kluba.

Prvenstvo se polako zahuktava, treće kolo koje je na rasporedu ovog vikenda donijet će nam nekoliko zanimljiivh susreta. Jedan od tih je, bez sumnje, i onaj u gradu Zmaja od Bosne. Zvijezda predvođena nekadašnjim trenerom Željezničara, Ratkom Ninkovićem, dočekuje preporođene "plave".

Osim toga, utakmica je posebna i zbog toga što će se nekoliko igrača u crveno-bijelim dresovima suprostaviti klubu u kojem su do ovog ljeta nastupali. Tako će Samir Haznadar, Haris Bešlija i Moussa Diabang biti na iskušenju, naravno ukoliko trener Ninković bude računao na njih. Gostujući trener neće moći računati na ozlijeđenog Bučana, dok će u kombinaciji za startnu postavu biti dva nova imena, Serdarević i Popović .

S druge strane, stručni štab Zvijezde na raspolaganju će, čini se, imati sve igrače. Jasmin Moranjkić potpisao je ugovor sa klubom, a certifikat je stigao i za iskusnog napadača Rašida Avdića, koji je također ranije nosio dres kluba sa Grbavice. Dakle, ekipe su spremne za subotnji okršaj, a eventualnom pobjedom gosti iz Sarajeva bili bi, bez dileme, glavni favorit za osvajanje šampionata ove godine. Dok bi domaći tim, u slučaju da doživi poraz, ostao sa tri boda u tri susreta, te bi se našao u problemima.

Zvijezda uspješnija u međusobnim duelima

Treba napomenuti da je Zvijezda uspješnija u međusobnim duelima ova dva kluba. Željezničar je velikom mukom izbacio Zvijezdu iz nacionalnog Kupa, dok su ovi igrali u Prvoj ligi Federacije. Na Grbavici je domaći tim s minimalnih 1:0 pobijedio, a u uzvratu na Banja Ilidži Zvijezda je slavila sa nedovoljnih 2:1. Prošle sezone Zvijezda je u Premijer ligi bila bolja kod kuće (1:0), a u gostima su remizirali (2:2). Iste sezone Zvijezda je bila uspješnija u kup utakmici, kada su golom Vasilića pobijedili 1:0 i plave eliminisali iz takmičenja. Dakle, u 5 međusobnih duela uspješnija je Zvijezda sa 3 pobjede, jednu pobjedu ima Željezničar, te jedan remi.

Ibrišimbegović sudi

Kao i do sada, očekuje se dobra predstava Osimovih i Ninkovićevih izabranika na stadionu Banja Ilidža u Gradačcu. Glavni sudija ove utakmice je Ibrišimbegović Senad iz Travnika, prvi asistent je Čule Drago iz Kruševa, drugi Pašlić Zikrija iz Zenice, četvrti sudija je Vrhovac Ljubiša iz Laktaša, a delegat je Vujković Stanko iz Prijedora.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.