Zvijezda je rođena

Miralem Pjanić rasplakao Galacticose

Zvijezda je rođena

Ako je na ovoj planeti možda postojao neki fudbalski laik koji nije čuo za Miralema Pjanića, sasvim je sigurno da nakon sinoćnje sjajne predstave na Santiago Bernabeu takvih više nema.

Mladi, 19-godišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine standardno je zauzeo mjesto u prvih 11 u postavci igre trenera Lyona Claude Puela protiv strašnog, zvijezdama nakrcanog Real Madrida.

Galacticosi su krenuli u susret u svom stilu i već nakon šest minuta igre Hugo Lloris je morao po loptu u svoju mrežu, nakon što mu je kroz noge gol dao "plačljivko", Cristiano Ronaldo.

Real je napadao do kraja prvog poluvremena, a u svlačionici Madriđana na odmoru vjerovatno je tema bila sa koliko će golova razlike kući ispratiti Lyon. Međutim...

Petnaest minuta prije kraja reprezentativac Bosne i Hercegovine sjajnim je udarcem savladao, po skromnom mišljenju potpisnika ovog teksta, najboljeg golmana na svijetu. Iker Casillas se pružio u paradu, ali praktično nije bio ni blizu lopte. 1:1 i Lyon u deliriju!

Kada smo prije sedam dana pisali o Miralemu Pjaniću nakon prijateljske utakmice Zmajeva sa Ganom, u kojoj je naš mladi reprezentativac postigao svoj prvijenac u nacionalnom dresu domovine, znali smo da pred njih tek slijedi ono najbolje. Tek mu je 19 godina, a već je srušio najskuplju i najtrofejniju evropsku fudbalsku ekipu svih vremena.

Kako li se osjećao predsjednik Reala Florentino Perez gledajući iz svečane lože kako njegove skupo plaćene zvijezde uplakane izlaze sa terena, dok s druge strane igrači Lyona u zrak na rukama bacaju Miralema Pjanića.

Lyon, ali i Bosna i Hercegovina, slave Pjanića: Zvijezda je rođena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.