Zvijezda odnijela bod iz Travnika

Odlična utakmica na Piroti

Zvijezda odnijela bod iz Travnika

Travnik i Zvijezda su u odličnoj utakmici po veoma lošim uvjetima na Piroti odigrali 2:2. Zvijezda je nakon prvog dijela vodila sa 2:0, a Travnik je u nastavku ipak uspio doći do poravnanja.

Travnik je na početku utakmice imao nešto više loptu u svom posjedu, ali su gosti imali zrelije prilike. Nakon uvodnih petnaestak minuta Zvijezda se oslobodila pritiska Travnika i krenula u ofanzivu.

Zvijezda je u vodstvo stigla u 17. minuti golom Branislava Nikića, a samo sedam minuta kasnije Zvijezda preko Ristića udvostručava prednost. Nakon postignutog pogotka Zvijezda se orijentirala na odbranu svog gola i iz kontra napada prijetila Travniku.

Travničani su nakon primljenog drugog pogotka uvidjeli da više nemaju šta čekati i krenuli su u potpunu ofanzivu, ali težak teren na Piroti nije im dozvoljavao da organiziraju neke uigrane akcije.

U drugom dijelu utakmice su Travničani krenuli još žešće, a takva ofanziva se isplatila u 72. minuti kada je Rekić na asistenciju Badrova smanjio rezultat na 1:2. Postignuti pogodak je dao krila igračima Travnika koji preko Popovića u 78. minuti poravnavaju rezultat na 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.