Zvijezda pobjedom okončala pripreme
Armin Delić načeo mrežu Sloge

NK Zvijezda - Sloga 4:0

Zvijezda pobjedom okončala pripreme

Edmir Škorić

Posljednju provjeru nogometaši Zvijezde su okončali visokom pobjedom nad nižerazrednom Slogom (4:0).

Po vodom natopljenom terenu u Vidi na stadionu "Popovača" Zvijezda je odigrala svoju posljednju kontrolnu utakmicu i potpuno očekivano ostvarila laganu pobjedu nad nižerazrednom Slogom (B). Zmajevi su nakon prvog dijela vodili tek s minimalnih 1:0 izvrsnim golom Armina Delića.

No, u nastavku su januarska pojačanja Saša Šest i Milan Kovačević postigli po jedan pogodak, a do kraja se u strijelce upisao i Nermin Huseinbašić.

Ovom utakmicom u Gadačcu su tako okončali poprilično uspješne pripreme te ih u subotu čeka teško gostovanje u Mostaru protiv Zrinjskog, a prvo izdanje "nove" Zvijezde domaći navijači će moći upoznati u drugom kolu šampionata, kada će na Banja Ilidži gostovati Slavija iz Istočnog Sarajeva.

Istaknimo da će Zvijezda u proljetnom dijelu prvenstva biti jača za trenera Zorana Ćurguza, koji je stigao iz Modriče, kao i nekoliko novih pojačanja. Tu su Milan Kovačević, Rajko Stanković, Saša Šest, Zlatko Đorić, Oštraković, Šehrić te nekoliko juniora.


NK Zvijezda - FK Sloga Bijeljina 4:0
(Delić 44, Šest 61, Kovačević 72, Huseinbašić 89)

Zvijeda: Karić, Brković, Jusić, Vasilić, Moranjkić, Savić, Hamzić, Delić, Stanković, Omeragić, Husić. Igrali su još: Oštrakovic, Nezić, Čolić, Gazibegović, Jahić, Diabang, Suljić, Huseinbašić Nermin. Nermin,Kovačevic, Šest, Šehrić.
Sloga: Kapetina, Kavajdzic, Dragić, Stojanovic, Djukić, Mitrovic, R. Bojanic, D. Bojanic. Urumovic, Prtvar, Delibasic.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti