Zvijezda pripreme započela pobjedom
Foto: Arhiva

Zmajevi bolji od Sladorane iz Županje

Zvijezda pripreme započela pobjedom

Edmir Škorić

Nogometaši gradačačke Zvijezde odigrali su jučer u Obudovcu, nedaleko od Gradačca, svoju prvu prijateljsku utakmicu te ostvarili pobjedu rezultatom 4:1 protiv Sladorane iz Županje.


Iako po teškom terenu, igrači Zvijezde su došli do prve pobjede u pripremnom dijelu sezone. Doduše, bila je to i prva utakmica gradačačkog kluba od kraja prvog dijela sezone. Trener Zoran Ćurguz isprobao je neke opcije, te priliku dao mlađim igračima i pojačanjima. Upravo na krilima tih igrača ostvaren je trijumf.

Mladi Vedad Omeragić i Muamer Nezić postigli su pogodak, kao i Šehrić te Saša Šest. Šest je novo pojačanje iz Hrvatske, dok je Šehrić stigao na posudbu iz Srebrenika (FK Gradina). Od novih igrača priliku nije dobio napadač Milan Kovačević koji je, kako kaže trener Ćurguz, premalo trenirao jer je tek stigao u Gradačac.

Novi strateg Gradačačana posebno je zadovoljan igrom koju su pružili Zlatko Đorić i Rajko Stanković. Podsjetimo, Đorić je stigao iz FK Modriče, a Stanković iz kakanjskog Rudara. U srijedu ekspedicija Zmajeva polijeće za Makarsku, gdje će se dodatno pripremati za proljetni dio prvenstva, a naredne sedmice odigrat će pripremni meč sa ekipom Cibalije.

NK Zvijezda - NK Sladorana 4:1

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.