Zvijezda PSG-a zatražila odlazak, Leonardo priznao: "Nadali smo se da će ostati"

Zvučni transfer na pomolu

Zvijezda PSG-a zatražila odlazak, Leonardo priznao: "Nadali smo se da će ostati"

A. Čaušević

PSG je na putu da ostane bez jednog od svojih najboljih igrača. Odlazak iz kluba je zatražio Edinson Cavani.

Nakon pobjede u Kupu Francuske protiv Lorienta sportski direktor PSG-a, Leonardo je priznao kako Cavani nakon skoro sedam godina želi napustiti Pariz.

"Nadali smo se da će ostati u klubu, ali je zatražio odlazak. Razmatramo situaciju", kazao je proslavljeni brazilski fudbaler.

Leonardo je otkrio koji je klub i poslao ponudu za sjajnog Urugvajca.

"Imali smo ponudu Atletico Madrida. Nismo imali ponudu onoliko koliko igrač vrijedi, ali nisam siguran da će Cavani biti ovdje u februaru."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Vidjet ćemo šta će biti u narednim danima, ali slušamo Cavanija jer ga poštujemo. Sada je sve jasnije kada mu ističe ugovor", dodao je Leonardo.

Cavani je u PSG stigao na ljeto 2013. godine za 65 miliona eura. Od tada je odigrao 293 utakmice i sa 198 postignutih golova postao najbolji strijelac u klupskoj historiji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi