Zvijezda slavila u Modriči, za Maximu nastupao i Purić
Foto: fkmodricamaxima.com

Prijateljska utakmica

Zvijezda slavila u Modriči, za Maximu nastupao i Purić

Edmir Škorić

Nogometaši Zvijezde iz Gradačca savladali su u Modriči istoimenog prvoligaša u prijateljskom susretu.

Zvijezda je nakon turnira u Doboj Istoku, gdje je završila na trećem mjestu s porazom i pobjedom, u Modriči savladala Maximu s minimalnih 1:0. Na tribinama stadiona u Modriči veliki broj gostujućih navijača.

 

Crveno-bijeli su do pobjede došli pogotkom napadača Dalibora Pandže iz brze kontre u 37. minuti.  Gosti su i prije pogotka imali dvije dobre šanse. Prvo u 25. minuti Elmir Halilović puca iz daljine, golman Milan Petrović brani. Deset minuta kasnije, pokušao je i Pandža, no ponovo u golmana.

 

Nešto slabija igra u nastavku, a za Modriču je nastupao i Darijo Purić, nogometaš Čelika iz Zenice, koji je trenutno bez angažmana, pa u svom bivšem klubu trenira dok ne pronađe novi angažman. 

 

MODRIČA MAXIMA - ZVIJEZDA GRADAČAC 0:1 (0:1)

 

Strijelac: Pandža u 37. minutu (Zvijezda Gradačac).

Stadion: "Doktor Milan Jelić" u Modriči.

Gledalaca: oko 300.

Sudija: Marko Maksimović (Modriča).

Pomoćnici: Dragan Stojanović (Modriča) i Dragan Nedić (Modriča).

 

MODRIČA MAXIMA: Petrović, Đaković, M. Vidaković, Jolović, Cvijić, Milaković, Savić, Aleksovski, Despotović, Tomić, Radić. Još su igrali: D. Vidaković, Ristić, Kojić, Purić, Kostadinović, R. Prljeta, N. Prljeta, Koprivica, Lukić, Bojić. Trener: Nikola Nikić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

ZVIJEZDA GRADAČAC: Kovačević, Jakovljević, Jusić, Moranjkić, Mašić, Delić, Milanović, Savić, E. Halilović, Pandža, A. Halilović. Još su igrali: Kurbašić, Jahić, Erić, Stanić, Ristanić, Faćić, Bogdanović, Vehabović, Bijelić, Džanić, Hasanović, Prutina, Benjak, Islamović. Trener: Zoran Kuntić.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti