Zvijezda ubjedljiva protiv Odžaka

Prijateljska utakmica

Zvijezda ubjedljiva protiv Odžaka

Edmir Škorić

Novi šef struke NK Zvijezde iz Gradačca, Amir Durgutović, odlučio je prvenstvenu pauzu zbog reprezentativnih nastupa iskoristiti na najbolji mogući način. Tako su Zmajevi igrali prijateljski ogled sa Odžakom i ubjedljivo slavili.

Amir Durgutović klub je preuzo u teškim trenutcima, u gradu Zmaja od Bosne nadaju se da će ga na kraju izvesti na pravi put. No, dva uzastopna poraza, najprije u Mostaru od Veleža a potom i kod kuće od Olimpika, nisu donijela ništa novo. Zvijezda je u ta dva susreta primila osam golova, pa je jasno da u ekipi nešto ne štima.

U nadi da će pronaći propuste, struka je odlučila prvenstvenu pauzu zbog odigravanja reprezentativnih nastupa iskoristiti na najbolji način i odigrati pripremne susrete. Tako su crveno-bijeli jučer savladali NK "Odžak 102" sa visokih 7:2. Pogotke su postili Amir Hamzić, Nermin Huseinbašić, Haris Bešlija, Samir Haznadar, Rašid Avdić, Moussa Diabang i jedan od juniora kluba.

Svakako raduje činjenica da je proradio iskusni napadač Rašid Avdić, a svoj prvi pogodak za Zvijezdu (iako se ne radi o službenim nastupima) upisao je tamnoputi bivši igrač FK Željezničara, Moussa Diabang. Osim njega, prvijenac je postigao i Samir Haznadar, također jedna od ljetnih akvizicija kluba.

Durgutović je izveo najjači sastav, iako zbog povreda nije mogao računati na napadača Elvisa Ćorića, "radilicu" Armina Delića, te Edina Genjca. Do početka prvenstva Zmajevi bi, navodno, trebali odigrati još jedan pripremni meč i to protiv Osijeka.

Sastav Zvijezde: Karić, Brković, Gazibegović, Vasilić, Jusić, Savić, Hamzić, Bešlija, Ner. Huseinbašić, Ned. Huseinbašić, Husić.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.