Zvijezde Serije A pomažu igračima u Seriji C kojima su smanjenje plate

Zanimljiva ideja Italijana

Zvijezde Serije A pomažu igračima u Seriji C kojima su smanjenje plate

E. Čaušević
Teme:

Fudbal u Italiji ne igra se već tri sedmice zbog pandemije koronavirusa.

Italija je u totalnoj blokadi jer je ova država žarište koronavirusa u Evropi. Situacija se popravlja iz dana u dan, ali još uvijek nije poznato kada će se moći nastaviti s normalnim životom.

Prekid prvenstva je veliki udarac za sve klubove u Italiji. U Seriji A su klubovi većinom smanjili plate svojim igračima, a isto će se uraditi i u Seriji B.

Odluka je da se i igračima u Seriji C smanje plate što je izazvalo dosta polemike. Jasno je da su igračima u Seriji C plate znatno manje, te bi svako smanjenje za njih bilo jako bolno.

Zbog toga je italijanska javnost odlučila predložiti da se zvijezde Seriji A solidarišu, te da naprave fond za igrače u Seriji C i nižim ligama kojima će plate biti smanjenje.

Mnogi klubovi u Seriji C se naleze pred bankrotom jer ne zaražuju ni približno kao ekipe koje igraju u Seriji B, a Seriju A ne treba ni spominjati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi