Misimović nakon "muštuluka": Sretni smo zbog Tahirovića, ali pred nama je još mnogo posla
Zvjezdan Misimović radi sjajan posao na poziciji direktora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Direktor reprezentacije za SportSport.ba

Misimović nakon "muštuluka": Sretni smo zbog Tahirovića, ali pred nama je još mnogo posla · Intervju

E. Ganibegović

Večeras nam stiže još jedna sjajna vijest vezana za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine - Benjamin Tahirović je zvanično naš. Dragulj Rome odlučio se za Bosnu i Hercegovine ispred Švedske, a najveće zasluge za to idu direktoru reprezentacije Zvjezdanu Misimoviću.

Misimović i selektor Hadžibegić su trebali održari sastanak sa Tahirovićem u Salzburgu gdje njegova Roma sutra igra protiv domaćeg Red Bulla. To se nije desilo jer je on ostao u Rimu zbog viroze, no ipak su dobili konačno "da" od njega.

Sjajne su to vijesti za sve navijače Bosne i Hercegovine koji su ovo s nestrpljenjem čekali, ali i za selektora Faruka Hadžibegića koji bi već na startu kvalifikacija trebao računati na sjajnog veznjaka Rome.

"Pričali smo, duže sam u kontaktu s njim. Selektor se isto čuo s njim i s njegovim roditeljima. Odlučio je da za nas igra, odlučio je srcem. Jako nam je drago, mnogo perspektivan igrač, ima kvalitet i sigurno će dignuti našu ekipu na viši nivo", rekao je Zvjezdan Misimović na početku razgovora za SportSport.ba. 

Fenomenalan posao odrađen je sa Tahirovićem, no nije lagan put od prvog kontakta pa do finaliziranja razgovora. Zna to najbolje legendarni bosanskohercegovački reprezentativac, a danas direktor reprezentacije.

"Možda izgleda jednostavno kada završimo posao, ali nije tako. Uglavnom se radi o igračima koje i druge zemlje ne žele izgubiti, ali mislim da naš pristup donosi rezultat. U tim razgovorima nastupamo otvoreno, objasnimo igračima i roditeljima prednosti igranja za svoju domovinu.

Oglasi

Odradili smo jedan posao, ali još je pred nama mnogo izazova. Naravno, zadovoljstvo je ogromno nakon uspješno provedene misije, ali nema stajanja. Svaki igrač koji kvalitetom zaslužuje pažnju, budite sigurni da će je imati.

Pratimo, moramo to raditi jer smo realno zemlja koja nema milion kvalitetnih fudbalera. Danas je uspješno završen posao i sretan sam jer vidim da su između ostalog i reakcije navijača pozitivne", kazao nam je Misimović.

Podsjetimo, Misimović je u reprezentaciju već prije doveo tri "Šveđanina" koji su trenutno među ključnim igračima reprezentacije Bosne i Hercegovine, a to su Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić i Adi Nalić koji je sve bliže teerenu nakon teške povrede koljena.

Ahmedhodžić je već neizostavan član prve postave Zmajeva i među ključnim igračima je Sheffielda koji krupnim koracima korača ka Premiershipu, dok je Hadžikadunić nedavno ostvario transfer karijere u Mallorcu i također je neizostavan među Zmajevima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prije nekoliko dana potvrđeno je i kako će novi fudbaler Toulouse, Said Hamulić, u budućnosti nositi dres s bh. grbom, a pred Misimovićem su sada zadaci zvani Denis Huseinbašić, Armin Gigović, Adis Jašić, Ervin Omić i drugi potencijalni reprezentativci koji mogu igrati i za druge selekcije. 

Definitivno se mora pohvaliti rad Zvjezdana Misimovića i činjenica je da, otkada je došao na funkciju direktora reprezentacije BiH, samo je jedan fudbaler koji nije došao pod bh. zastavu, a to je Bećir Omeragić koji je izigrao povjerenje Misimovića. 

Top Komentari

makelele
Jos Huseinbasica Miske i sve vam je oprosteno,
2 0
user1602245913
Eto, došli smo do toga da slavimo što je bošnjak izabrao da nastupa za BiH.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi