Zvjezdan Misimović osmi put u timu kola
Misimović na dvije asistencije od Herzogovog rekorda

Bundesliga.de izabrala najbolje

Zvjezdan Misimović osmi put u timu kola

Zvjezdan Misimović, standardni A reprezentativac Bosne i Hercegovine i nezamjenjivi veznjak lidera njemačkog šampionata, Wolfsburga, izabran je u najbolji tim 28. kola na zvaničnoj stranici Bundeslige.

Misimoviću je ovo bilo osma nominacija, a mjesto među 11 najboljih zaslužio je nakon subotnjeg fenomenalnog nastupa protiv Bayer Leverkusena. Trenutno jedna od najboljih planetarinih „desetki“ svoju genijalnost je ispoljio i protiv „apotekara“.

U finišu susreta milimetarski prezicnom loptom usposlio je Grafitea, koji je postigao pobjednosni gol za „vukove“ i ostanak na liderskoj poziciji sa tri boda više od pratioca Bayerna i HSV-a.

Misketu je ovo bila 18. asistencija, te je došao na dva dodavanja od rekorda Andreasa Herzoga, Austrijanca koji drži rekord Bundeslige sa 20 dodavanja koja su prethodila pogotku.

U formaciji 4-4-2, oficijalni sajt Bundeslige odredio je najbolji sastav prema kojem mjesto na golu zauzima Dennis Elihoff (Arminia Bielefeld), a ispred njega u zadnjoj liniju su: Patrick Owomoyela (Borussia Dortmund), Serdar Tasci (Stuttgart), Lucio (Bayern) i Christian Pander (Schalke 04).

Osim našeg Misimovića u veznom redu su još i Roberto Hilbert (Stuttgart), Jermaine Jones (Schalke 04) i Franck Ribery (Bayern), dok su mjesto u napadu „zaslužili“ Grafite (Wolfsburg) i Mario Gomez (Stuttgart).

Zanimljivo, mjesto među 11 najboljih u 28. dionici nije "dobio" Sejad Salihović, naš internacionalac koji je najzaslužniji što je Hoffenheim osvojio bod na gostovanju kod Borussije M'Gladbach. Salihović je postigao vodeći pogodak u 28. minuti, a kasnije je asistirao Selimu Teberu za drugi gol jesenjeg prvaka.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.