I Zvonimir Vukoja završio sa Zrinjskim

Novi odlazak pod Bijelim Brijegom

I Zvonimir Vukoja završio sa Zrinjskim

S. Grebović

Šesti igrač koji je ovog ljeta za sada napustio Zrinjski je Zvonimir Vukoja.

Mladi vezni fudbaler je epizodu u redovima Plemića završio nakon samo pola godine. U Mostar je stigao u zimskom prelaznom roku iz ekipe Širokog Brijega u kojem nije imao prostora za igru.

Za klub iz Mostara ovog proljeća odigrao je svega četiri nastupa, uglavnom ulazeći sa klupe. U listu strijelaca nije stigao da se upiše.

Vukoja je svoju karijeru počeo u redovima NK Široki Brijeg, sezonu 2017/18. proveo je u NK Vitez a posljednji klub prije Zrinjskog bio mu je hrvatski drugoligaš NK Croatia Zmijavci gdje je u 17 utakmica postigao dva gola i imao dvije asistencije.

Zvonimir Vukoja
Zvonimir Vukoja HŠK Posušje HŠK Posušje Pozicija: MF

Statistika

14 nastupa
4 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
1 golova

On se tako pridružio Luisu Ibanezu, Ivanu Eninu, Miljanu Govedarici, Miri Varvodiću, te Dinku Trebotiću koji su nešto ranije raskinuli ugovor sa višestrukim prvakom naše zemlje.

Uskoro bi Zrinjski mogli napustiti i Miloš Filipović te Ognjen Todorović koji su na izlaznim vratima višestrukog prvaka BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Zrinjski ovog ljeta po prvi put nakon 2013. godine neće igrati kvalifikacije za neko evropsko takmičenje, a trener Sergej Jakirović prozivku je zakazao za sutra od 18 sati.

Pripreme bi trebali odraditi u Livnu.

Top Komentari

enko
Jeli to proradio aluminij pa svi napustise zrinjski.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi