Zwanziger protiv Mundijala u Kataru

Nijemac ne podržava promjenu termina odigravanja

Zwanziger protiv Mundijala u Kataru

Bivši predsjednik Nogometnog saveza Njemačke, Theo Zwanziger zatražio je da se Svjetsko prvenstvo 2022. godine oduzme Kataru, bez obzira na to da li će se takmičenje održati ljeti ili zimi. 

Zwanziger je kazao kako sugestija predsjednika FIFA-e Seppa Blattera da se Mundijal prebaci u zimski period zvog velikih vrućina koje u ovoj zemlji vladaju ljeti, nije dobro rješenje jer bi to "ugrozilo evropske lige i jedinstvo njemačkog fudbala".

Dodao je da bi u slučaju da Katar pristane na održavanje Mundijala zimi, to značilo da će navijači u Njemačkoj utakmice Mundijala "pratiti na klizaljkama i na temperaturama ispod nule". Blatter je prošle nedjelje apelovao na Katar da Mundijal 2022. organizuje zimi.

"Ukoliko želite da ljudi uživaju na prvenstvu svijeta, onda se fudbal neće igrati ljeti. Možete da rashladiti stadione, ali ne i cijelu zemlju", rekao je Blatter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.