Ajkule jače za Niemija

Ajkule jače za Niemija

Odlaskom Evgenyja Nabokova u Saint Petersburg, ostala je upražnjena pozicija prvog čuvara mreže San Jose Sharksa, ali je uprava kalifornijskog kluba reagovala brzo i dovela dva poznata golmanska imena.

Prvo je iz Philadelphia Flyersa doveden finski golman Antero Niittymaki, koji je potpisao ugovor na dvije sezone vrijedan 4 miliona dolara, da bi jučer doveden njegov zemljak Antti Niemi iz Chicaga za dva miliona dolara uz ugovor na jednu sezonu. Trener Sharksa Todd McLellan će imati težak zadatak da se odluči koga staviti za prvog golmana.

Pored njih dvojice tu je i odlični njemački reprezentativni golmam Thomas Greiss, koji je bio vrlo dobra zamjena Nabokovu. Interesantno da je upravo Niemi svojim odličnim odbranama u dresu Chicaga prošle godine bio najzaslužniji za eliminaciju San Josea u u finalu Zapadne konferencije.

Umjesto Niemija Chicago je iz Dallasa doveo veterana Martyja Turca s kojim je potpisan ugovor na jednu godinu vrijedan 1.3 miliona dolara. Pored njega dobar posao je napravljen i sa produženjem ugovora Niklasu Hjalmarssonu na još četiri godine, a Šveđanin će biti bogatiji za 14 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.