Ajkule pokazale zube
San Jose Shakrsi nadigrali su Boston Bruinse

NHL sezona

Ajkule pokazale zube

Ekipe Boston Bruinsa i San Jose Sharksa, vodeće u NHL ligi, odigrali su međusobni duel u kojem su «ajkule» pokazale zube. Završilo je sa 5:2 za Sharkse koji su potvrdili dobru formu i kandidaturu za sam vrh.
Boston je krenuo furiozno, a vodstvo je stiglo u 4. minutu preko Lucica. Sharksi su se vratili (Blake), ali je Lucic ponovo zabio za velikih 2:1. Bio je to rezultat sa kojim se ušlo u treće period i malo ko je mogao vjerovati da će u narednih 20 minuta doći do potpunog preokreta.
No, Sharksi su ubacili u brzinu više za koju obrana Bostona nije imala odgovor. Prvo je Marleau izjednačio na 2:2, da bi Thornton «ajkulama» donio minimalnu prednost. Malo kasnije na 4:2 je povisio Michalek, a konačnih 5:2 djelo je Griera.

Detroit je ostvario petu uzastopnu pobjedu u Nashvilleu. Bilo je 5:3 za Red Wingsi koji su od početka imali kontrolu utakmice. Vrlo brzo na semaforu je stajalo 3:0 (Zetterberg, Dacjuk, Hossa) što je za Predatorse bilo nedostižno. Ipak, Nashville se donekle vratio preko Bonka i Warda, ali je Detroit opet imao dva gola viška (Zetterberg - 4:2). Do kraja su gledaoci vidjeli po jedan gol na obje strane (Ward, Dacjuk) za konačnih 5:3.

Rezultati
Boston - San Jose 2:5, NY Islanders - Los Angeles 3:4 (pen.), Columbus - Colorado 3:0, Tampa Bay - Atlanta 1:3, Florida - Toronto 5:4 (p.), Nashville - Detroit 3:5, St.Louis - Vancouver 4:6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti