Amerikanci održali čas hokeja nemoćnim Slovacima

Zimske Olimpijske igre

Amerikanci održali čas hokeja nemoćnim Slovacima

Sjajnu igru sa sedam pogodaka krunisali su hokejaši SAD-a u meču protiv Slovačke na Olimpijskim igrama u Sočiju. 

Amerikanci su do prvog pogotka došli u 14. minutu prvog perioda, a strijelac je bio Carlson. U prvom minutu drugog perioda izjednačio je Tatar što je razljutilo Amerikance koji su se raspucali do samog kraja.

U rasponu od 18 minuta postigli su čak šest pogodaka. Strijelci su redom bili Kesler i Stastny po dva puta, te Backes i Brown. Mreže su zanimljivo u trećem periodu mirovale.

U drugom meču dominaciju je pokazala Rusija, iako je Slovenija imala kakav – takav rezultatski priključak sve do pred sami kraj. Na kraju su slavili Rusi sa 5:2.

Nakon četiri minuta igre Rusija je imala prednost od dva pogotka protiv Rusije, a strijelci su bili Ovechkin i Malkin. I u prvom minutu drugog perioda tresla se mreža, ali ovog puta ruska jer je za smanjenje pogodio Jeglic. Dva minuta prije kraja druge trećine za 3:1 strijelac je bio Kovalschuk, dok je samo minut kasnije na gol zaostatka svojim drugim pogotkom Slovence približio Jeglic.

Raspoloženi Rusi sa dobrom igrom nastavili su i u posljednjoj dionici u kojoj su postigli još dva pogotka. Prvi je nakon sedam minuta igre bio djelo Nichuskina, a drugi Belova.

Zimske Olimpijske igre u Sočiju, hokej:

Rusija – Slovenija 5:2 (Ovechkin, Malkin, Kovalschuk, Nichuskin, Belov/Jeglic dva puta)

SAD – Slovačka 7:1 (Carlson, Kesler dva puta, Stastny dva puta, Backes, Brown/Tatar)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.