Anaheim bolji od prvaka nakon penala

NHL

Anaheim bolji od prvaka nakon penala

U noći sa srijede na četvrtak na programu su bila samo dva susreta u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu. 

Sastav Toronto Maple Leafs je na svom terenu sa visokih 6:1 porazio Boston Bruinse. 

Već nakon skoro sedam minuta igre domaći tim imao je vodstvo od 1:0, a strijelac je bio Kessel. Najzanimljiviji dio utakmice bila je druga trećina u kojoj je viđeno čak pet golova. Igrala je 18 sekunda drugog perioda kada je Kessel svojim drugim golom udvostručio prednost Toronta, a potom su prednost domaćih svojim golovima povećavali Rielly, Bozak i Van Riemsdyk. Prvi i jedini gol na ovome susretu gosti su postigli preo Siedenberga na početku 15. minute druge trećine.

U posljednjoj dionici meče pogotkom Hollanda domaći su ovjerili visoku i zasluženu pobjedu, treću u nizu, a devetu u ovoj sezoni. Toronto se trenutno nalazi na petom mjesto Istočne Konferencije, dok je Boston jedno mjesto ispod.

Drugi susret večeri ponudio je sjajan hokej. Trenutni lider na Zapadu, ekipa Anaheim Ducksa, je nakon penala sa 6:5 savladala sastav aktuelnih šampiona LA Kingsa.

Bio je ovo prvi trijumf Ducksa nakon tri uzastopna poraza. Nakon dva poraza na penale i jednog na produžetke, Anaheim je napokon stigao do pobjede i to upravo nakon penala.

Nakon prve trećine gosti iz Los Angelesa su imali prednost od dva gola, a strijelci za Kingse su bili Kopitar i Doughty. Fowler je smanjio na 2:1, a Lewis je vratio gostima prednost sredinom drugog perioda igre. samo dva minuta kasnije Silfverberg je smanjio na 3:2.

Posljednja trećina otvorena je golom Keslera za izjednačenje na 3:3. Gabornik i Williams vratili su vodstvo Kingsima, a Kesler i Getzlaf su svojim pogocima utakmicu odveli u produžetke u kojima nije bilo golova. Na kraju su domaćini bili spretniji i sretniji pri izvođenju penala.

Rezultati:
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 6:1
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 6:5 (nakon penala)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.