Anaheim i Montreal na pola puta od polufinala

Boston nije iskoristio prednost domaćeg leda

Anaheim i Montreal na pola puta od polufinala

Hokejaši Anaheima nastavili su sa sjajnim igrama i u NHL doigravanju. Nakon sjajne regularne sezone, Ducksi dominiraju i u prvoj rundi doigravanja.

Prva zvijezda tima iz Anaheima Ryan Getzlaf igrao je utakmicu sa zaštitnom maskom na licu, čak je bio i upitan njegov nastup, ali ga ni povreda nije zaustavila da bude najbolji igrač utakmice protiv Dallasa.

Getzlaf je postigao jedan pogodak i asistirao Andrewu Coglianu za jedan, rookie Fredrik Andersen je ponoov briljirao sa 34 odbrane, dok je Corey Perry postigao prvi pogodak u doigravanju nakon tri godine za pobjedu Ducksa protiv Dallasa 3:2 i vodstvo u seriji 2-0.

Hokejaši Montreala stigli su na pola puta od plasmana u polufinale Istočne konferencije. Rene Bourque je postigao dva pogotka, David Desharnais i Brendan Gallagher po jedan, Corey Price je skupio 26 odbrana, za pobjedu Canadiensa u gostima kod Tampe Bay 4:1. Montreal vodi sa 2-0 u seriji, a sljedeće dvije utakmice igra pred svojim navijačima.

Boston je cijelu regularnu sezonu igrao najbolji hokej, u doigravanje su ušli kao najbolji tim, ali nisu uspjel iskoristiti prednost domaćeg leda u prvoj utakmici protiv Detroita. Golom Pavela Datsyuka na asistenciju Johana Franzena tri minute prije kraja utakmice, Detroit je slavio ppobjedu 1:0 i poveo sa 1-0 u seriji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.