Anaheim izjednačio skor, Boston poveo sa 3:2

NHL

Anaheim izjednačio skor, Boston poveo sa 3:2

Treći trijumf u seriji ostvario je tim Boston Bruinsa noćas u doigravanju NHL-a. Boston je bio bolji od Montreal Canadiensa rezultatom 4:2.

Jedini pogodak viđen u rvom periodu igre postignut je u 14. minutu, a strijelac je bio Sodeberg. U nastavku za samo minut i pol domaćin je vodio sa 3:0.

U razmaku od pola mine na samom početku drugog dijela za 2:0 pogodio je Smith, a za 3:0 Iginla. Na 3:1 smanjio je Gallagher trinaest minuta kasnije.

U posljednjoj trećini viđena su još dva pogotka, prvo je za 4:1 pogodio Eriksson, da bi konačnih 4:2 postavio Subban.

Anaheim Ducksi izjednačili su rezultat u ukupnom skoru trijumfom u gostima nad Los Angeles Kingsima rezultatom 2:0. Oba pogotka Ducksi su postigli u prvom periodu igre, a strijelci su bili Smith –Pelly i Getzlaf.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.