Anaheim nastavio s pobjedama, Islandersi poraženi

NHL

Anaheim nastavio s pobjedama, Islandersi poraženi

Teme:

Noć sa utorka na srijedu donijela je čak dvanaest utakmica najjače hokejaške lige na svijetu, u kojim je zabilježeno i nekoliko interesantnih rezultata.

Prvoplasirani tim Zapadne konferencije je i dalje Anaheim Ducks, koji je upisao sedmu pobjedu u deset susreta na gostovanju kod Chicaga. Bilo je 1:0, a jedini gol je postigao Kanađanin Smith-Pelly u trećoj trećini. Pittsburgh je na gostovanju savladao Nashville Predatorse sa 3:0 dok su New York Islandersi neočekivano poraženi.

Uspješnija je bila ekipa Winnipeg Jetsa koja je u New Yorku slavila sa 4:3. Nakon vodsta domaćiu prvoj, prava drama odvijala se u drugoj trećini gdje je Jets stigao do 3:1, ali su se domaći vratili do kraja iste i izdjednačili na 3:3. Pobjedonosni gol djelo je Ladda na početku posljednje dionice za konačnih 4:3.

NHL:

Boston Bruins - Minnesota Wild 3:4
Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators 2:5
New York Islanders - Winnipeg Jets 3:4
Philadelphia Flyers - Los Angeles Kings 3:2prod.
Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils 8:3
Tampa Bay Lightning - Arizona Coyotes 7:3
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 4:0
Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks 0:1
Dallas Stars - St.Louis Blues 3:4prod.
Calgary Flames - Montreal Canadiens 1:2pen
Colorado Avalanche - San Jose Sharks 2:3pen
Vancouver Canucks - Carolina Hurricanes 4:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.