Anaheim nije dozvolio iznenađenje protiv Philadelphije

NHL

Anaheim nije dozvolio iznenađenje protiv Philadelphije

Teme:

Montreal je kao gost bez problema porazio Boston Brunse rezultatom 4:1. Poveli su gosti već nakon dva minuta igre preko Yemelina, a 12 minuta kasnije na semaforu je već stajalo 0:2.

Hamilton je potom smanjio na 1:2, da bi drugoj trećini gosti postigli još dva pogotka i upisali zasluženu pobjedu.

Columbus je nakon nešto više od pola sata imao 4:0 protiv Washingtona, koji je potom ublažio stvari sa dva pogotka u domaćoj mreži, da bi konačnih 5:2 postavio Atkinson u četvrtom minutu trećeg perioda.

Florida je na gostovanju u Torontu povela dosta rano sa 2:0, ali su domaći sa pet ekspresnih pogodaka preokrenuli meč i riješili pitanje pobjednika. Na kraju je završilo 6:3.

Ottawa je noćas bila siguran domaćin porazivši rezultatom 5:3 tim Tampa Baya, dok nakon velikih uzbuđenja u regularnom dijelu New Jersey došao do gostujućeg trijumfa nad Dallasom pogotkom Eliasa u produžetku. Završilo je sa konačnih 2:3.

Calgary se bez problema obračunao sa San Joseom, bilo je 4:1, Colrado sa 5:4 bio bolji od Minnesote u meču punom preokreta. Uspješan gost bio je i Buffalo porazivši Phoenix sa 3:2, kao i Pittsburgh koji je sa 4:1 nadigrao domaći Los Angeles.

Anaheim na domaćem terenu nije dozvolio iznenađenje, porazio je Philadelphiju sa 5:3.

NHL, rezultati:

Boston – Montreal 1:4

Columbus – Washington 5:2

Toronto – Florida 6:3

Otawa – Tampa Bay 5:3

Dallas – New Jersey 2:3

Calgary – San Jose 4:1

Colorado – Minesota 5:4

Phoenix – Buffalo 2:3

Anaheim – Philadelphija 5:3

Los Angeles – Pittsburgh 1:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije