Anaheim se lako obračunao sa Los Angeles Kingsima

NHL

Anaheim se lako obračunao sa Los Angeles Kingsima

Teme:

Izuzetno efikasni bili su strijelci u jutrošnjih sedam mečeva američke NHL lige. Viđeno je čak 39 pogodaka ili 5,57 po meču. 

Buffalo je sa 5;2 porazio Columbus, ito na gostujućem terenu, dok je istim rezultatom Tampa Bay kao domaćin porazila Colorado. Istakao je Johnson u redovima domaćih koji je postigao tri pogotka.

Sjajnu partiju pružili su hokejaši Washingtona koji su kao gost sa 5:0 porazili Montreal. Mreže su u prvom periodu mirovale, dok su u drugom postignuta čak četiri pogotka.

Najzanimljiviji meč odigrali su Winnipeg i Toronto. Regularni dio završen je rezultatom 4:4. Domaći su imali 4:1, ali su visoko vodstvo prokockali pa se moralo ući u produžetke. Byufuglen postigao je jedini pogodak u produžetku za trijumf Winnipega nad Torontom.

Dallas se na domaćem terenu lagano obračunao sa Pittsburghom, bilo je 3:0, a identičnim rezultatom kao gost slavio je Anaheim u Los Angelesu.

Minnesota je povela sa 2:0 u gostima kod San Josea, ali su uporni gosti uspjeli izjedmnačiti, te pobijediti pogotkom Thortona u produžetku.

NHL, rezultati:
Columfus - Buffalo 2:5
Montreal - Washington 0:5
Tampa BAy - Colorado 5:2
Winnipeg - Toronto 5:4
Dallas - Pittsburgh 3:0
Los Angeles - Anaheim 0:3
San Jose - Minnesota 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije