Anaheim se revanširao Edmontonu
"Patke" stigle do vrijedne pobjede

NHL sezona

Anaheim se revanširao Edmontonu

Ekipa Anaheima revanširala se Edmontonu za nedavni poraz na svom ledu. Pomenuta dva tima vode veliku borbu za play-off, a nakon posljednjeg meča “patke” imaju mnogo jasniju situaciju.

Iako je Cogliano doveo Oilerse do prednosti usliedio je preokret. Brookbank, Scott Niedermayer, Pronger i Rob Niedermayer zaledili su domaće navijače, a nakon drugog perioda na semaforu je stajalo 4:1.

Uslijedio je veliki pritisak domaćih koji su krunisali Grebeškov i Stortini, ali je to bilo sve što su Oilersi uspjeli učiniti. Konačnih 5:3 postigao je Rob Niedermayer svojim drugim golom kada je pogodio praznu mrežu.

Columbus je dočekao Nashville u možda i ključnoj utakmici Blue Jacketsa za ulazak u doigravanje. Domaći su slavili sa 2:1 (R.J. Umberger, Torres - O'Reilly) čime su otvorili vrata doigravanja.

Na Istoku se za osmu poziciju trenutno bore Montreal i Florida, a oba tima ostvarili su trijumfe. Canadiensi su nadigrali Blackhawkse sa 4:1, dok su Panthersi bili bolji od Senatorsa (5:2).

Rezultati
Los Angeles Kings - Dallas Stars 2:3, Boston Bruins - Tampa Bay Lightning 3:1, Columbus Blue Jackets - Nashville Predators 2:1, Montreal Canadiens - Chicago Blackhawks 4:1, Florida Panthers - Ottawa Senators 5:2, Minnesota Wild - Vancouver Canucks 1:2 (p.), Edmonton Oilers - Anaheim Ducks 3:5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.