Andrew Shaw ostaje u Blackhawksima još dvije godine

Produžio ugovor sa prvakom

Andrew Shaw ostaje u Blackhawksima još dvije godine

Napadač Chicago Blackhawksa Andrew Shaw produžio je ugovor sa Chicago Blackhawksima do 2016. godine. 

Shaw je po isteku ove sezone trebao postati slobodan igrač, a po novom dvogodišnjem ugovoru zarađivat će dva miliona dolara godišnje. Hokejaš Blackhawksa koji je bio jedan od ključnih igrača u trećoj liniji aktuelnog prvaka i osvajača Stanley Cupa. 

"To je nešto što mi je dugo odvlačilo pažnju, nešto na što sam uvijek mislio. Lijepo je što smo to riješili i sada se mogu fokusirati na poboljšanje svoje igre," rekao je nakon potpisa ugovora napadač Blackhawksa. 

Na putu Chicaga ka Stanley Cupu postigao je pet golova i skupio četiri asistencije. U prvoj utakmici finala protiv Boston Bruinsa postigao je odlučujući pogodak za pobjedu. U karijeri je odigrao 103 utakmice, a zabilježio je 25 golova i 24 asistencije. 

"Odlično je što smo postigli dogovor sa Andrewom i zadržali još jednog važnog člana ekipe u našem timu. Andrew je pokazao da je jedan od bitnijih faktora u ekipi i radujemo se što ćemo moći gledati kako se jedan tako talentovan igrač razvija u Blackhawksima," rekao je generalni menadžer tima Stan Bowman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.