Život mu je postao pakao: Fatalna Ruskinja je sa 16 godina uspjela zavesti duplo stariju zvijezdu

Izlazila je sa više muškaraca istovremenom

Život mu je postao pakao: Fatalna Ruskinja je sa 16 godina uspjela zavesti duplo stariju zvijezdu

Admin Čaušević

Postala je prva poznata sportiskinja koja je radila muškarcima ono što oni rade ženama. Bila je nekoliko ljubavnih trokutova i stela je svjetsku slavu. Navodno iz osvete. Danas ima 41 godinu, sretno je udata i majka je troje djece, međutim njenu prošlost je nemoguće zaboraviti.

Mlada ruska zvijezda je 2000. godine bila na vrhuncu slave - probila se među 10 najboljih na svijetu i usput slamala srca.

Krasila ju je nevjerojatna sposobnost da zadrži bilo kojeg od šest udvarača. Tada su je mediji opisavili kao "prvu sportašica koja se prema muškarcima odnosila onako kako većina slavnih osoba prema ženama".

Anna Kournikova je sa svojih 16 godina uspjela zavesti tada najveću rusku hokejašku zvijezdu i člana Sergeija Fedorova koji je u to vrijeme nosio dres Detroit Red Wingsa i uspio je osvojiti tri Stanley Cupa.

I dok je Fedorov bio lud za njom ona je ušla u vezu sa drugim hokejašem Pavelom Bureom s kojim je živjela u istom naselju u Miamiju.

Fedorov je tvrdio da se oženio sa Kournikovom

Bure i Kourinikova su se zaručili što je Fedorov saznao te je otišao na drugi kraj zemlje, pojavio se pred teniserom sa 240 ruža i uspio je da je odgovori te je ona otkazala zaruke.

Oglasi

Fedorov je toliko bio lud za Annom da bi se budio usred noći te se krio ispod deke i pričao s njom preko telefona što je izluđivalo njegove saigrače.

"To me nekako izbezumilo, što zove svoju djevojku usred noći, ispod deke", ispričao je svojevremeno Fedorov saigrač Nicklas Lidstrom.

Ruskinja nije imala uspješnu tenisku karijeru, ali je ostavila neizbrisiv trag 

Ruski hokejaš je poslije tvrdio da je oženio Kournikovu 2001. godine te da su do 2003. godine bili u braku. Njeni predstavnici su sve negirali, dok je Fedorov agent potvrdio da je hokejaš bio oženjen.

I dok je bila sa Bureom i Fedorovom držala je vezu na daljinu sa još nekim dečkima. Javnosti je poznato da je 2001. godine bila u vezi sa teniserom Markom Philippoussisom.

Nakon toga je počela vezu sa pjevačem Enriqueom Iglesisaom. Bez obzira na brojne uspone i padove još uvijek su zajedno, a interesantno da se nikad nisu vjenači. Zajedno imaju troje djece, petogodišnje blizance Nicholasa i Lucy te trogodišnju kćerku Marry.

Tokom kratke teniske karijere nije osvojila niti jednu titulu u singlu, ali je svejedno postala ikona svjetskog tenisa, prvenstveno zbog svog izgleda. Zbog problema sa leđima oprostila se 2003. godine kada je imala 22 godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi