Arijana Tirak šesta u Sloveniji

Arijana Tirak šesta u Sloveniji

O. Lekić

Juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju Arijana Tirak,  članica Klizačkog kluba Bosna, zauzela 6. mjesto na Državnom prvenstvu Slovenije.

"Ovo je najbolji rezultat u ženskoj konkurenciji u istoriji bh. umjetničkog klizanja. Ovaj izvanredan uspjeh postignut je u juniorskoj konkurenciji, iako Arijana po godinama još uvijek pripada mlađoj kategoriji, čime je potvrdila napredak i talenat i opravdala naša očekivanja. Potrebno je naglasiti da Arijana prije odlaska na ovo takmičenje nije imala adekvatne pripreme zbog nedostatka sportskih termina u Zetri", saopšteno je iz klizačkog kluba Bosna.

Ovo i sljedeća dva takmičenja u Ljubljani i Beogradu su priprema i proba za nastup na EYOWF 2011. - Evropskiom omladinskom olimpijskom zimskom festivalu u Liberecu (Češka) u februaru ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti