Arijana Tirak u Sloveniji na pripremama

Arijana Tirak u Sloveniji na pripremama

O. Lekić

Arijana Tirak, juniorska reprezentativka BiH u umjetničkom klizanju i član Klizačkog kluba ''Bosna'', otputovala je na pripreme na Bled (Slovenija).

Arijana Tirak će se u Sloveniji pod rukovodstvom trenera Valerija Babickog pripremati za nastup na festivalu zimskih igara za mlade 'EYOWF 2011. (European Youth Olympic Winter Festival), koji će biti održan  u Liberecu (Češka) od 12. do 19. februara  2011.

Planirano je da Arijana u Sloveniji ostane do polovine januara 2011., nakon čega se vraća u Sarajevo, gdje će s novoangažovanim trenerima iz Rusije, Antonom Prahomenko (bivši prvak Rusije) i Ekatarinom Prahomenko (bivša prvakinja svijeta u paru), nastaviti pripreme za EYOWF.

Savez klizačkih sportova BiH, Klizački klub ''Bosna'' i roditelji Arijane Tirak odlučili su dodatno plaćati za sportske termine u Zetri, kojih nema dovoljno za adekvatne pripreme reprezentativaca BiH, saopćeno je iz  Saveza klizačkih sportova BiH.

Problem s terminima u Zetri se ponavlja svake godine, a Savez i ''Bosna'' kao nosilac razvoja klizačkog sporta se teško nose s takvom situacijom, zbog čega bh. klizači moraju na pripreme u inostranstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.