Asham novi član Pingvina

NHL transferi

Asham novi član Pingvina

Pittsburgh Penguinesi su potpisali ugovor na jednu godinu vrijedan 700.000 dolara sa bivšim članom najvećeg rivala, Philadelphia Flyersa, Arronom Ashamom.

U prošloj sezoni, u kojoj je Philadelphia stigla do finala doigravanja, Asham je upisao 10 golova i 14 asistencija. U 23 utakmice doigravanja upisao je četiri gola i tri asistencije.

U desetogodišnjoj karijeri je nosio dres Montreala, NY Islandersa, New Jerseya i Philadelphije, a najbolju sezonu je imao u dresu Islandersa 2002/2003 kada je postigao 15 golova. Odigrao je u karijeri 648 utakmica, upisao 82 gola i 97 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.