Avsi iznenadili prvake

NHL sezona

Avsi iznenadili prvake

Detroit Red Wingsi i Colorado Avsi odigrali su odličnu utakmicu, a pobjeda je na kraju pripala sastavu Colorada.
Već nakon nekoliko minuta Avsi su preko Wolskog stigli do 1:0. Bila je to greška odbrane Detroita koju je napadač Colorada iskoristio na najbolji način, a treba reći i da je golman Osgood bio prilično nesiguran. Na 2:0 povisio je Stastny.
Tomas Holmstrom vratio je nadu Detroitu golom u drugom periodu, ali je Colorado uzvratio i pak u mrežu gurnuo je Leopold iz penala. Do kraja su prvaci uspjeli samo smanjiti (Hossa), jer je Raycroft zaključao gol.

U drugoj utakmici dana Los Angeles je dočekao lidera, San Jose Sharkse. Kingsi su na početku vrlo brzo poveli. Greene je donio 1:0, a a Purcell pet minuta kasnije zabio je za 2:0.
No, Sharksi su se vratili. Clowea je smanjio, a iz jedne kontre Marleau je izjednačio. Do kraja nije bilo golova, čak ni u produžetku, pa se pristupilo izvođenju penala u kojima je San Jose bio uspješniji (Boyle, Clowe - O'Sullivan) za dva nova boda.

Rezultati
Detroit - Colorado 2:3, Los Angeles - San Jose 2:3 (pen.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.