Balić treći na Santa Claus kupu

Brzo klizanje

Balić treći na Santa Claus kupu

M. Skaka

Kerim Balić, takmičar Klizačko-rolerskog kluba Skate od 13.12. do 14.12. nastupio je na takmičenju u brzom klizanju na kratke staze u Mađarskoj na Santa Claus Cup 2008, i u sve tri discpiline /500, 1000 i 1500m/ kao i u ukupnom plasmanu izborio 3. mjesto i bronzanu medalju.

Na takmičenju u Budimpešti nastupilo je ukupno 101 takmičar iz 8 zemalja regiona.

Balića očekuju nova takmičenja, a s obzirom da počinje sezona klizanja u Sarajevu, treninzi na ledu će omogućiti da Kerim ostvari još bolje rezultate, te dostojno predstavi Bosnu i Hercegovinu i svoj grad na najjačem katedskom europskom takmičenju Final Cup, koji će se održati u Holandiji, a na kojem će nastupiti samo deset najboljih takmičara Danubia Cup-a/ takmičenje za regiju srednje i istočne Europe i Starclass Cup-a takmičenje za regiju zapadne i sjeverne Europe.

Svojim dosadašnjim rezultatima Balić je zauzeo četvrto mjesto u ukupnom plasmanu Danubia Cup-a i tako izborio mjesto da takmiči sa najboljim klizačima Europe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.