Balić treći u srednjoj i istočnoj Europi

Još jedan uspjeh mladog bh. klizača

Balić treći u srednjoj i istočnoj Europi

M. Skaka

Kerim Balić, takmičar Klizačko-rolerskog kluba ''Skate'' učešćem na Otvorenom prvenstvu Češke u brzom klizanju na kratke staze/short track/, ujedno poslednjem ovogodišnjem takmičenju u sastavu Danubia Cup, najjačeg regionalnog takmičenja za regiju srednje i istočne Europe osvojio je 3. mjesto.

Balić je osvojio 3. mjesto i bronzanu medalju na Otvorenom prvestvu Češke, a rezultatima koje je postigao tokom ove klizačke sezone izborio je poziciju trećeg klizača regije srednje i istočne Europe, te u Sarajevo se vratio sa peharom Danubia Cup-a. Osim Balića, na ovom takmičenju učestvovala je i bh. predstavnica Zehra Balić koja je u kategoriji Juniorke D zauzela 12. mjesto.

Na ovogodišnjem takmičenju u jakoj konkurenciji učestvovalo je 140 klizača iz 12 zemalja Slovačka, Češka, Njemačka, Latvija, Rumunija, Poljska, Bjelorusija, Austrija, Mađarska, Slovenija i Bosna i Hercegovina.

Iako se ovim takmičenjem završava sezona, Kerim Balić najavljuje da nema vremena za odmor, te da će uz pomoć trenerice Aleksandre Đanešić nastaviti sa pripremama za narednu sezonu, kako bi na narednim takmičenjima postigao još veće uspjehe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.