Barack Obama zove Pingvine u Bijelu kuću
Obama je zagrijan i za hokej

Barack Obama čestito pingvinima

Barack Obama zove Pingvine u Bijelu kuću

Nakon osvojenog Stanley Cupa Pittsburgh Penguines su primili čestitku od prvog čovjeka SAD-a Baracka Obame. Obama je putem telefona uputio čestitku treneru mlade momčadi pingvina, u kojoj ih je pozvao da dođu u bijelu kuću.

Dan Bylsma je rekao da je bio uveliko iznenađen kad je njegov mobilni telefon zazvonio, a s druge strane je bio Predsjednik SAD-a Barack Obama. 

Bylsma se u tom trenutku nalazio u Las Vegasu na dodjeli priznanja najboljim pojedincima tek završene sezone u NHL-u. Trener pingvina je izjavio da mu je baterija na mobilnom telefonu bila pred gašenjem, ali da je nekim čudom izdržala kraj razgovora. Gle čuda da mu baterija baš u tom trenutku bude na izdisaju. Očito Amerikanci od svega znaju napraviti spektakl. 

Obama je čestitao na osvojenoj tituli i obećao da će primiti igrače Pittsburgh Penguinesa u Bijeloj kući čim mu to obaveze dozvole. Odavno je poznato da je Obama veliki zaljubljenik u košarku, a eto sad se zagrijao i za hokej na ledu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.