Bertuzzi u Red Wingsima

NHL transferi

Bertuzzi u Red Wingsima

Detroit Red Wingsi su pojačali svoju napadačku liniju veteranom Toddom Bertuzziem iz Calgary Flamesa. Bertuzzi je s Red Wingsima potpisao ugovor na jednu godinu po kome će zaraditi 1,5 milion dolara.

Red Wingsi su se našli u nezavidnoj situaciji ovog ljeta, jer su ostali bez skoro kompletnog napadačkog reda, Hossa, Hudler, Samuelsson i Kopecky, odnosno bez strijelaca 90 golova prošle sezone u kojoj su igrali u finalu doigravanja. 

34-godišnji veteran Bertuzzi je prošle sezone u dresu Flamesa postigao 14 golova i imao 44 poena, čime je bio šesti igrač Flamesa u sezoni. U prethodne dvije godine igrao je na samo 67 utakmica što je posljedica jedne nezgodne povrede koju je imao. 

Pored njega Red Wingsi su ovog ljeta već potpisali jednogodišnje ugovore s napadačima Jasonom Williamsom i Patrickom Eavesom, a u upravi ističu da će do početka sezone biti još dolazaka. Ipak, produženjem ugovora Henriku Zetterbergu i Johanu Franzenu skoro je popunjen prostor u salary-capu, tako da ne treba očekivati neke spektakularne transfere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.