Bh. hokejaši savladali Ujedinjene Arapske Emirate

U srijedu protiv Turkmenistana

Bh. hokejaši savladali Ujedinjene Arapske Emirate

E. Čaušević

Hokejaška selekcija Bosne i Hercegovine večeras je u sarajevskoj Zetri savladala Ujedinjene Arapske Emirate sa 6:1 u drugom kolu kvalifikacija za SP Divizije III.

Bh. tim do prednosti je stigao već u petoj minuti kada je pogodak postigao Hadžihasanović. Ubrzo nakon toga zbog slomljenog stakla iza gola UAE prekinut je meč, a prekid je trajao 23 minute.

UAE je stigao do izjenačenje na startu druge trećine golom Al Ahaherija. Ipak, samo nekoliko minuta kasnije došli smo u novo prednost golom Čordalije za 2:1.

U samom finišu druge trećine na 3:1 povisio je Omer. U nastavku je odličan bio Čordalija koji je sa dva sjajna gola povećao našu prednost za 5:1. Konačnih 6:1 za našu reprezentaciju postavio je Mirza Omer svojim drugim golom na meču.

Za prvo mjesto naši hokejaši će igrati u srijedu od 12:30 sati protiv Turkmenistana koji je razbio Kuvajt sa 24:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi