Bishop zaustavio Canadianse, Chicago poveo protiv Minesote

Polufinala konferencija

Bishop zaustavio Canadianse, Chicago poveo protiv Minesote

U prvim utakmicama polufinala Konferencija, početnu prednost su stekli hokejaši Tampe i Chicaga. Tampa je u gostima napravila break nakon dva produžetka protiv Montreala 2:1, dok je Chicago u United Centru savladao Minesotu 4:3.

Ben Bishop je dovodio do očaja hokejaša Montreala. Uspjeli su ga savladati tek pet i pol minuta prije kraja regularnog toga, najbolji strijelac domaćih Max Pacioretty pronašao nekako put do mreže. Predhodno je Tyler Johnson postigao svoj sedmi gol u play offu za vodstvo Tampe na otvaranju treće dionice. Nikita Kucherov je postigao jedan gol u prvom produžetku, ali je on poništen. Drugi nije i Tampa vodi 1:0 u seriji. Bishop je utakmicu završio sa 43 odbrane.


Chicago je imao velikih 3:0 protiv Minesote nakon dvadeset minuta, ali su gosti uzvratili istom mjerom. Strijelci za Blackhawske su bili Brandon Saad, Patrick Kane, Marcus Krug, nakon čega su gosti uzvratili.
Jason Zucker je najavio povratak, Zach Parise i Mikael Granlund su se pobrinuli za izjednačenje.
Na kraju je 59 sekundi prije kraja druge trećine Teuvo Teravinen zabio gol za pobjedu Chicaga.

Rezultati:


Istok polufinale:
Montreal - Tampa 1:2 (dva produžetka) (0:1)

Zapada:
Chicago - Minesota 4:3 (1:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.