Bitka za New York pripala Rangersima

NHL

Bitka za New York pripala Rangersima

Teme:

Svega tri meča NHL-a igrana su noćas, a najzanimljiviji svakako je bio derbi New Yorka između Islandersa i Rangersa.

Pripao je gostujućim Ragnersima rezultatom 2:1, nakon što je domaćin vodio sa 1:0. Strijelci za pobjednički tim bili su Pouilot i Corcillo, dok je jedini pogodak za Islanderse bio djelo Nelsona.

U drugom meču Edmonton je kao domaćin sa 3:0 bio bolji od San Josea. Schultz je domaćina doveo u vodstvo u desetom minutu prvog perioda, a trijumf su u trećoj trećini potvrdili Hall i Eberle.

Odličan posao napravio je Chicago na gostovanju kod Vancouvera. Domaći su sve do šestog minuta druge trećine imali 2:0, a onda je uslijedio uraganski preokret gostiju za konačnih 2:5. Strijelci za pobjednički tim bili su Hossa, dva puta Saad, Toews i Sharp, dok su za domaćina pogađali Higgins i Sestito.

NHL, rezultati:

New York Islanders – New York Rangers 1:2

Edmonton – San Jose 3:0

Vancouver – Chicago 2:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije