Bivši reprezentativac Turske se priprema za Olimpijadu

Ilhan Mansiz kao umjetnički klizač ulazi u historiju?

Bivši reprezentativac Turske se priprema za Olimpijadu

A. Haznadarević

Bivši fudbalski reprezentativac Turske Ilhan Mansiz, mogao bi iduće godine ući u historiju kao prvi sportista koji je nastupao na svjetskim prevenstima, a zatim i na zimskoj Olimpijadi.

Fudbaler koji je ostao poznat postigavši "zlatni gol" u četvrtfinalu 2002. godine protiv Senegala, koji je jedan od najvažnijih pogodaka u historiji turskog fudbala, danas se bavi umjetničkim klizanjem te uveliko radi na ispunjavanju norme za nastup na Olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine

 

"Ako uspijem postat ću prvi sportista koji je nastupio na svjetskom fudbalskom prvenstvu, a nakon toga i na Zimskim olimpijskim igrama. Ranije me klizanje nije zanimalo, a prvi put sam na klizaljke stao prije pet godina", kazao je Mansiz, dodavši:

 

"Želio sam započeti novo poglavlje u svojoj sportskoj karijeri, ipak nisam niti sanjao kako će to biti umjetničko klizanje. Ne očekujem medalju na ZOI, ali bilo bi super kada bi nastupili u Sočiju. Važno je ohrabriti ljude da mogu, bez obzira na godine, ostvariti svoje snove", zaključio je.

 

Inače, za početak njegove klizačke karijere zaslužna je njegova djevojka i klizačka partnerica Slovakinja Olga Bestadingova.

 

Tridesetsedmogodišnji Ilhan Mansiz je u svojoj bogatoj fudbalskoj karijeri nastupazo za Koln, Hertu, Kobe, Bešiktaš, Genčlerbirligi, Samsunspor i Ankaraguču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.