Blackhawksi "skalpirali" Flyerse, Ducksi bolji od Minnesote

NHL liga

Blackhawksi "skalpirali" Flyerse, Ducksi bolji od Minnesote

Noć sa srijede na četvrtak u NHL ligi ponudila je svega tri susreta. Lideri Zapadne konferencije Chicago Blackhawksi bili su nemilosrdni prema Philadelphia Flyersima koje su kao domaćini savladali za 7:2. Ipak gosti su bili ti koji su prvi poveli, strijelac jedinog gola u prvoj trećini bio je Voracek u 13. minuti susreta.

Samo šest minuta u drugoj trećini domaćim hokejašima bilo je dovoljno za totalni preokret. Prvo je Keith izjednačio u, a Shaw pogodio za vodstvo, da bi Handzus pogodio za vodstvo od 3:1 u 6. minuti druge četvrtine u trenutku kada je njegov tim imao igrača manje na ledu.

Gosti su nekoliko trenutaka kasnije smanjili na 3:2 preko Downieja, ali to je bilo sve što se moglo vidjeti od njih obzirom da je do kraja susreta pak još četiri puta završio u golu Flyersa. Do kraja drugog perioda igre Chicago je golovima Versteega i Toewsa poveća vodstvo na 5:2, da bi tačku na “i” stavili Seabrook i Sharp golovima u posljednjoj trećini ovoga susreta.

U preostala dva susreta Kingsi su slavili sa 3:1 na gostovanju kod Toronta, dok su Patke kao domaćini bili bolji od Minnesote rezultatom 2:1.

Rezultati:
Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings 1:3
Chicago Blackhawks - Philadelphia Flyers 7:2
Anaheim Ducks - Minnesota Wild 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.